Îndrăznesc Să Nasc Așa Cum Vreau!

March 26th, 2014

“Îndrăznesc să nasc aşa cum vreau” este un documentar al Lion Productions despre naşterea în sistemul medical românesc, despre procedurile standard din spitale, despre abuzurile psihice şi fizice la care sunt supuse femeile şi copiii nou-născuţi.

Naşterea naturală versus cezariană — care sunt riscurile şi avantajele?

Cine hotărăşte data naşterii - medicul, mama sau copilul? De ce peste jumatate dintre copiii din Romania se nasc prin operaţie? Al cui e copilul după naştere - al mamei sau al maternităţii?Se poate naşte cu demnitate, cu calm, fără groază?

Demontam miturile, analizăm optiunile şi dezvăluim drepturile încălcate sistematic în sistemul sanitar românesc.

Mulţumim mamelor care au permis filmarea unor momente atât de intime şi care ne-au vorbit despre experienţa lor: Fruzsina Arvay, Janka Jakabos, Oltea Tudose, Ana Butuc, Claudia Toma, Maria Paraschiv, Georgiana Potropopu, Andreea Rusu, Corina Cioflec. Mulţumiri moaşei Claudiei Bider Heim, doulei Katalinei Boldizsár si tuturor celor care au colaborat la realizarea acestui film - părinţi, moaşe, doule, medici, reprezentanţi ai autorităţior şi organizaţiilor profesionale.

Lansarea națională va avea loc vineri, 28 Martie la cinema Sala Patria, Brașov. În curând în toată țara!

Consultanţi:
Ioana Haşu (jurnalist),
Irina Popescu (moaşă independentă),
Ditta Depner (doula)

Partener media: RFI - Radio France Internationale

Irina Thiery, Lion Productions

Aflati mai multe detailii pe Lion Mentor sau comandati DVD Indraznesc sa nasc asa cum vreau!

Merry Christmas!

December 24th, 2013

Casa de productie Lion Productions va ureaza sarbatori fericite si un an plin de impliniri marete!

Irina Thiery

Video prezentare Eveniment: Workshop Felix Telecom-Ciena

December 4th, 2013

Lion Productions a realizat video prezentare eveniment pentru workshop-ul “Felix Telecom-Ciena, dedicat noilor technology de transport a informatiei pe fibra optica. In cadrul workshop-ului, reprezentantii Ciena au prezentat pe larg solutiile si echipamentele ce pot fi utilizate pentru transmisia pe fibra optica a pachetelor de date la viteze de 100Gbps, si chiar mai mari in viitorul apropiat, ca si serviciile oferite de partenerul local, Felix Telecom, servicii ce merg de la design-ul retelelor pana la implementarea si administrarea acestora.

Workshopul Felix Telecom - Ciena a constituit atat o ocazie utila de comunicare intre producatori si utilizatori, cat si un deschizator de noi cai de dezvoltare pentru telecomunicatiile pe fibra optica din Romania.

Irina Thiery, Lion Productions

Film documentar “A fost odata America”

November 20th, 2013

“A fost odata America” este un film documentar care descrie toate aspectele emotionale ale emigrarii in State, atat din timpul cat si dupa comunism. Descrie visul american din perspectiva a 4 emigranti romani, care dupa ce au reusit sa-l traiasca, si=au pus problema: vrei sa il menti sau revi pe pamanturile natale? Casa de productie Lion Productions va ureaza vizionare placuta!

Cele mai bune 27 tipuri de productii video pentru a avea un business de succes

November 10th, 2013

Companiile folosesc productiile video ca metoda principala pentru a comunica cu clientii si potentialii clienti.

-offline si online videos sunt captivante si extrem de convingatoare
-online video are de 50 de ori mai multe sanse sa fie pe prima pagina Google decat ar avea un simplu text de web

Va prezentam câteva dintre modalitățile folosite de companii pentru as îmbunătăți imaginea cu ajutorul video-ului.
A. Permite-le clientilor si potentialilor clienti sa-si spuna parerea

1. Testimonialul clientului
“Oamenii influenteaza oameni! Nimic nu influenteaza mai mult decat recomandarea unui prieten apropiat.” - Mark Zuckerberg. Dacă o imagine valorează cât o mie de cuvinte, un film despre clientul tau vorbind despre “likes-urile si dis-likes-urile produsului tau este de nepretuit.

2. Povesti de succes
Deobicei, sunt video-uri scurte, în care persoana de pe ecran vorbeste despre realizările strălucite ale companiei tale sau despre produsele tale, răspunzând întrebărilor care sunt pe-sau off-camera.

3. Video “Oameni - pe - strada”
Pentru a crea “buzz” in jurul companiei tale sau unui produs sau serviciu al tau, puteți surprinde răspunsuri la întrebări specifice de la diverse persoane de pe stradă.

4. Interviuri “studiu de caz”
Acest tip de video combină modul în care produsele sau serviciile companiei tale au ajutat clientii tai sa fie de succes cu ajutorul testimonialelor.

5. Video “Continut generat de utilizatori”
Campaniile UGC au scopul de ai face pe clienți si posibili clienti sa-si încărce propriile videoclipuri despre produsele sau serviciile tale. Poti crea un forum pentru clientii tai pentru a se exprima prin video-uri, sau poti organiza o competitie speciala. Acesta poate fi inclus în Vlog-ul companiei tale.B. Filme de prezentare

6. Film de prezentare sau video promotional
Vizand clientii sau potentialii clienti, video-ul de corporatie este echivalent cu “broșura companiei”. Acesta poate consta intr-o gamă larga de conținut, de la locatie, la lansarea de noi produse, la procesul de manufacturare, sau marturii de la clientii fideli. În primul rând trebuie sa stii cine este publicul și care-ti este mesajul. Durata video-ului poate varia în funcție de mesajul și natura conținutului. Dacă doriți ca video-ul sa fie ușor accesibil, puteți să-l produceti special pentru Internet.

7. Video “Prezentare de personal”
Angajatii, precum și managerii, cat si sindicatele sau orice alte părți interesate ale companiei tale, vor câștiga motivația și încrederea în angajatorii lor cu un videoclip targetat special pentru ei.

8. Video “Prezentare executiv”
Indiferent ca prezinti rezultatele trimestriale, sau faci prezentare programată în mod regulat, vei castiga profesionalism prin prezentarea mesajului catre audienta printr-un video dinamic. Deasemenea, pentru a avea un efect si mai mare, cu un video poti incheia prezentarile rezoltatelor anuale.

9. Video pentru Expoziții
Un ecran cu plasma, pe care ruleaza un video de promovare, ii va determina pe potențialii clienți să te vadă. Poți arata felul cum sunt facute produsele tale și/sau modul în care produsele sau serviciile tale sunt functioneaza.

10. Video “În spatele scenei”
Arata-le clientilor cine esti cu adevarat - un grup de oameni, nu doar o “companie”, sau un “brand”.

11. Video “Comunicat de presă”
Comunicatul de presă standard, printat, va exista întotdeauna, dar este din ce în ce mai completat de un comunicat video.

12. Video viral
Un film care devine popular prin Internet sharing, de obicei, prin intermediul site-urilor web de partajare și al site-urilor de social-media cum ar fi Facebook.

13. Video de recrutare
Video-ul de recrutare se concentrează de obicei pe cultura corporatista. Acesta promovează compania prin modul în care dorește să fie percepută de către viitorii angajați.

14. Video strângere de fonduri și video crowdfunding

Astăzi, orice strângere de fonduri sau de campanie de crowdfunding necesită un clip video care explică cauza și conduce la un gest de acțiune.C- Prezenta produsele sau serviciile dvs

15. Video prezentari de produse
Ceea ce diferentiaza produsele și serviciile dumneavoastră de cele ale concurenților? Video-ul de prezentare produs sau serviciu se concentreze pe beneficii și vorbeste din perspectiva clientului tau. In zilele noastre un număr tot mai mare de companii isi prezintă cataloage întregi in format video.

Exemplu de prezentare produs de Lion Productions

16. Video “comentarii produse”
Ce este distinctiv cu privire la designul sau funcționalitatea produsului pe care il prezinti? Permite clienților sa le descrie în locul tau!

17. Video “demonstrații de produse”

Cum funcționează produsul tau? Care sunt caracteristicile sale? Cum ți se pare?

18. Povestiri vizuale
În prezent, cele mai multe companii folosesc povești vizuale pentru a explica într-un minut sau doua conceptul lor, folosind animații, ilustrații, cu un voice-over.

19. Video reclama
Anunțuri utilizate pentru a încuraja, convinge, sau de a manipula publicul. Acest video este recunoscut ca fiind cel mai eficient instrument pentru a atinge aceste obiective.

20. Video pentru a difuza în magazin sau în timpul unei expoziții
Difuzat pe un TV sau pe un computer tableta, acest tip de video promoveaza produsele la fața locului și mareste ratele de conversie de cumparare.

21. Video “Holul companiei” și “sala de așteptare”
Cele mai multe “holuri” sau “sali de asteptare” au ecrane TV care emit un canal național de televiziune. De ce nu au televizor care sa difuzeze informațiile despre produsele sau serviciile tale?

22. Infomercials
Numit si “Direct TV”, aceste reclame vor include un apel la acțiune și vor include un număr de telefon sau site-ul în timpul sau la sfârșitul video-ului.

23. Video “De asamblare si întreținere”
În loc de a publica manuale de hârtie, clipurile video care explică modul de asamblare și cum sa menți produsele în condiții bune pot fi mult mai eficiente și redau o imagine pozitivă percepției de către clienți a companiei dumneavoastră.D- Comunica în cadrul organizației tale

24. Comunicarea internă
Dacă doresti sa îmbunătățesti transferul de cunoștințe, motivarea angajatilor, și nu ultimul rand o imagine mai bună pentru compania ta, comunicarea interna prin video este solutia cea ma eficienta. Companiile mari aleg sa faca comunicarea internă prin clipuri video care prezintă, de exemplu, noi activități ale companiei, povești de succes, etc.

25. Sănătatea și siguranța
Aceste subiecte sunt foarte adesea obligatorii, care trebuie să fie abordate de catre compania ta. Un video despre sanatatea si siguranta ta in cadrul companiei este unul dintre cele mai eficiente mijloace de comunicare despre aceste aspecte la costuri minime.

26. Video de Instruire
Formarea personalului este adesea o sarcină necesară, dar consumatoare de timp și costisitoare. Dar poate fi realizată cu ușurință cu utilizarea unui video de formare. Videoclipurile de formare sunt, de obicei, producții lungi care prezintă informațiile necesare prezentate într-un mod clar.

27. Video de Eveniment
Dacă sunteți speaker la un eveniment sau compania ta organizeaza un eveniment, ar trebui să captezi acest conținut valoros pe video.

Sper că aceasta lucrare sa te ajute să găsesti idei creative pentru a-ti promova compania.

Irina Thiery, Lion Productions SRL

Contact us should you have any questions or video needs.

Best 27 Types of Videos To Make Your Business Successful

November 4th, 2013

Businesses are adopting videos as a primary method of communicating with their customers and prospects :

- Offline and online videos are engaging and extremely persuasive
- Online video is 50 times more likely to hit the front page of Google than single text web pages

Here are some of the ways businesses are using video to help improve their performance :

A- Let your clients and prospects express themselves

1. Customer Testimonials

“People influence people. Nothing influences people more than a recommendation from a trusted friend. A trusted referral is the Holy Grail of advertising.” – Mark Zuckerberg If a picture is worth a thousand words then a video of your customer describing her likes and dislikes of your new product is priceless.

2. Success Stories
Usually short videos where a person on screen relates brilliant achievements about your company or some of your products, answering questions from an interviewer who is on- or off-camera.

3. Man-in-the-street Video
In order to build buzz around your company or one of your product or service, you can capture responses to targeted questions from random people in the street.

4. Case Study Interviews
This type of video combines how your company’s products or services helped your clients be successful with customer testimonials.

5. Client User Generated Content Video
UGC Campaigns aimed at getting your clients and prospects to upload their own videos about your products or services. You can either set up a forum for your clients to express themselves with videos, or organize a dedicated competition. This can be included in the Vlog of your company.

B- Present your company

6. Corporate Video or Promotional Video
Aimed at potential or existing Clients, the corporate video is equivalent to a ‘company brochure’. It may consist of a range of content, from the location(s) at which you are based in, the launching of new products, the process of producing, or testimonials from existing loyal customers. First decide who is your audience and what message you want to present to them. The duration can vary depending on the message and nature of the content. If you want the video to be easily accessible you can produce it specifically for putting on the Internet.

7. Staff Presentation

Workers as well as managers, not to forget trade unions or any other stakeholders of your company, will gain motivation and trust in their employers with a video specifically targeted to them.

8. Executive Presentation

Whether you are presenting your quarterly results or making a regularly scheduled presentation you will gain professionalism presenting your information to your audience with a dynamic video conveying your message. To be noted, videos also increasingly complete annual results presentations.

9. Video for Exhibitions
A plasma screen coupled with a promotional video will keep potential customers occupied whilst waiting to see you. You can demonstrate how you manufacture your products and how your products or services are in action.

10. Behind the Scenes Video
Show your customers who you really are – a group of humans, not just a “company” nor a “brand”.

11. Video Press Releases
The standard paper press release will always exist although it is increasingly supplemented or attached to a video version of the release.

12. Viral Video
A video that becomes popular through Internet sharing, typically through video sharing websites and social media websites such as Facebook.

13. Recruitment Videos
Recruitment videos usually focus on corporate culture, they promote the company on the way it wants to be perceived by their future employees.

14. Fundraising Video and Crowdfunding Video
Today, any fundraising or crowdfunding campaign requires a video explaining the cause and leading to a call-to-action.

C- Present your products or services

15. Product Presentations
What differentiates your products and services to those of your competitors ? Product or service presentations focus on benefits and talk from your client’s perspective. Nowadays an increasing number of companies presents their entire catalogs using videos.

Example of product presentation by Lion Productions

16. Product Reviews
What is distinctive about the design or functionality of what you offer ? Let your customers describe it on your behalf !

17. Product Demonstrations
How does your product work? What are its features? How does it look like ? This can also be applied to services put in context with customers’ or actors’ demos.

18. Visual Stories
Nowadays, most startups use visual stories to explain in a 1 or 2 minutes their concept, employing animations, illustrations with a voice-over.

19. Commercials
Adverts used to encourage, persuade, or manipulate your audience. Video is recognized as the most effective tool to achieve these goals.

20. Video to broadcast in your store or during an exhibition
Broadcast on a TV or on a tablet computer, this type of video promotes products on the spot and increase purchasing conversion rates.

21. Company Lobby Video and Waiting Room Video
Most lobbies or receptions now have TV screens broadcasting a national TV channel. Why not have your TV screen broadcast information about your products or services ?

22. Infomercials
Also called Direct Response TV, these commercials will include a call-to-action and will include a phone number or website during or at the end of the video.

23. Maintenance and assembly videos
Instead of publishing paper manuals videos explaining how to assemble and how to maintain your products in good conditions can be cost effective and have a positive image on the customers’ perception of your company.

D- Communicate within your organization

24. Internal Communications
If you wish to improve transfer knowledge, staff motivation and ultimately lead to a better image for your company, a common tool for big organizations is internal communications through videos that present for instance new business activities, success stories, etc.

25. Health and Safety
This topic is very often a compulsory one that needs to be dealt within your company. Video is one of the most effective means if you wish to minimize the costs of communicating about it.

26. Training video
A necessary but often time-consuming and costly task of staff training can be carried out easily with the use of a training video. Training videos are usually long productions which present the necessary information presented in a clear manner.

27. Event video
If you are speaking at an event or your company is organizing and event, you should be capturing this valuable content on video. Filming the event ensures your staff benefits the event.

Hope this will help you find creative ideas to promote your company.

Irina THIERY, Lion Productions SRL
Contact us should you have any questions or video needs.

Seria de documentare “Indraznesc!”

October 29th, 2013

Casa de productie Bucuresti “Lion Productions” lanseaza un nou documentar din seria “Indraznesc.” Pe langa documentarul “Indraznesc sa Alaptez!” casa de productie video  lanseaza, la inceputul anului 2014, documentarul Indraznesc sa Nasc asa cum Vreau!

Avand la baza doi ani de documentare si un an de filmare atat prin spitalele publice cat si private, atat cezariene cat si nasteri naturale si vaginale, documentarul “Indraznesc sa nasc asa cum Vreau!” si-a propus sa schimbe paradigma nasterii din Romania.

Nasterea este o minune, o binecuvantare. Nasterea este un proces fiziologic, in care gravidele trebuie tratate cu blandete, dar in unele parti din Romania, realitatea este cu totul diferita.

Pe de o parte, gravidele nu sunt informate cu privire la drepturile lor, la procedurile medicale la care sunt supuse fara a li se cere acordul. Iar pe de alta parte, cadrele medicale profita de aceasta lipsa a informarii gravidelor si isi permit sa incalce drepturile mamei si copilului inca din timpul travaliului, si pe toata perioada spitalizarii. Nevoile de baza ale femeii in travaliu nu sunt respectate in majoritatea maternitatilor din Romania.

Prin documentarul “Indraznesc sa Nasc asa cum Vreau!” casa de productie video Lion Productions isi doreste ca gravidele, indiferent de alegerea facuta, cezariana sau naturala, sa fie intotdeauna tratate cu respect si empatie, pentru ca nasterea trebuie tratata cu blandete si caldura sufleteasca!

Productie video de marketing pentru Mobilenia

October 25th, 2013

Creat ȋn 1936 de către Jacques Parisot, absolvent al prestigioasei Şcoli Boulle, Grupul Parisot creează şi produce mobilier Kit pe bază de pal din lemn cu o emisie redusă de solvent. Acest mobilier este destinat tuturor spaţiilor din casă : living, salon, dormitor, birou, bucătărie şi baie.

Grupul Parisot a realizat o cifră de afaceri de 243 milioane de Euro ȋn 2011, cu 3 uzine ȋn Franţa şi 2 ȋn România. Acesta ȋşi comercializează produsele ȋn 40 de ţări şi, ȋn prezent, numără 2100 de angajaţi ȋn lume.

In aceasta vara, Lion Productions a realizat prima Productie Video de marketing pentru grupul Parisot, care cuprinde un scurt istoric, o descriere a modului de fabricare a mobilei, principiile companiei prin eticheta Green Way, precum si modelele de mobilier produse de fabrica din Bucuresti, Mobilux, mobila de lux direct din fabrica!

Va uram vizionare placuta si va invitam sa cumparati cat mai multa mobila de lux de la www.mobilenia.ro

Casa de productie video Lion a produs DVD-ul pentru ghidul RePad

October 18th, 2013

Joi, 10 octombrie, în cadrul sălii Elvira Popesco din incinta Institutului Francez București (Bd. Dacia, nr. 77), Asociația Rhabillage a lasant Ghidul RePAD (Reabilitare_Patrimoniu Arhitectura Dezvoltare), iar pe data de 21 octombrie va avea loc lansarea ghidului la libraria Carturesti!

Ghidul RePad, care are in componenta sa si un DVD, productie film de prezentare realizata de Lion Productions, este primul studiu care prezintă abordarea patrimoniului în întreaga sa complexitate.

Având la bază șapte ani de documentare urbană, de formare profesională, de experimente și cercetare constantă prin intermediul proiectelor Case Care Plâng și Case Care Nu mai Plâng, Ghidul Re_PAD prezintă astăzi povestea patrimoniului, pe care îl preluăm, asupra căruia ne lăsăm amprenta și pe care îl transmitem mai departe.

Pornind de la simple exerciții de observare, conținutul lucrării conduce cititorul prin chestiuni de ordin legislativ, economic, tehnic și strategic, utilizând constant un limbaj unitar și accesibil.

Fie el specialist, investitor, dezvoltator local sau simplu pasionat de patrimoniul arhitectural, la finalul lecturii, cititorul va avea o imagine de ansamblu asupra a ce implică un demers corect de intervenție, de ce este importantă o abordare integrată, cum se poate realiza și care sunt avantajele.

Formatele grafic și tehnic completează obiectivul urmărit prin conținutul descriptiv, având la bază două idei fundamentale:

1. Lucrul cu patrimoniul este întotdeauna o chestiune personală, cu o implicare afectivă accentuată

2. Patrimoniul arhitectural se descoperă pas cu pas, este o poveste care intrigă și care se dezvăluie pe parcurs

Pornind de la aceste două puncte, ghidul își găsește forma concretă într-un concept de tip jurnal de documentare cu notițe în trei limbi, română, engleză și franceză (texte complementare, nu traduceri). Precum patrimoniul în ansamblul său, lucrarea este ca o poveste pe care o descoperi treptat.

Anexat lucrării tipărite se găsește un DVD cu o serie de 7 interviuri video acordate de diferite persoane de referință în lucrul cu patrimoniul arhitectural. Provenind din domenii diferite, acestea completează informația teoretică prezentată în scris cu experiența personală, practică.

Proiectul este realizat in cadrul unei finanțări prin ”Timbrul Arhitecturii” din partea Uniunii Arhitecților din România.

Lion Productions este mandru ca a contribuit la finalizarea proiectului RePad, si impreuna cu Asociatia Rhabillage va asteapta luni 21 octombrie la libraria CARTURESTI de pe bulevardul Magheru, Bucuresti.

Lansare Asociatia Moaselor Independente din Romania

May 10th, 2013
Comunicat de presă

Ziua Internatională a Moașei, Lansarea Asociației Moașelor Independente din România

România are nevoie de moașe astăzi mai mult ca niciodată

Asociația Moașelor Independente din România (AMI), organizează sâmbătă 11 mai 2013, între orele 14:00 – 19:00 la Muzeul Țăranului Român (Club), simpozionul  - „România Mileniului III are nevoie de moașe” – prin care celebrează atât  Ziua Internațională a Moașelor cât și lansarea AMI.

Înființată la începutul anului 2013 de către un grup format din 10 moașe cu multă experiență și 5 studente ale FMAM – UMF Carol Davila , AMI dorește sa aducă în prim plan importanța profesiei de moașă. Scopul AMI este: promovarea sănătății femeilor, nou-născuților, familiei lor și întregii comunități prin dezvoltarea și susținerea profesiei de moașă în România

AMI își propune  conștientizarea și promovarea profesiei de moașă  prin organizarea de evenimente, acțiuni, seminarii și conferințe.  În acest sens, alinierea la sărbătorirea Zilei Internaționale a Moașei este un prilej deosebit pentru a marca începutul derulării acestor activități.

Ziua Internațională a Moașei a fost propusă pentru prima dată de Confederația Internațională a Moașelor (ICM) la Conferința Moașelor din Olanda în 1987. Patru ani mai târziu, 50 de țări din lume au materializat propunerea și cu acceptul și recunoașterea OMS au ales data de 5 mai. De atunci în fiecare an, în această zi, lumea întreagă este rugată să se concentreze pe rolul jucat de moașe în societate.

Ziua Internațională a Moașei este o ocazie pentru fiecare moașă să se gândească la numeroasele colege de branșă, să stabilească noi contacte atât în interiorul, cât și în afara domeniului de specialitate, dar și o ocazie pentru a conștientiza întreaga  lume de aportul important pe care îl aduc moașele în sprijinul sănătății.

În fiecare an, ICM propune o temă de campanie pentru a furniza un apel motivant la acțiune. In următorii ani, până in 2015, ICM lansează tema globală “Lumea are nevoie de moașe astăzi, mai mult ca niciodată” (The World Needs Midwives Today More Than Ever) .

Moașele sunt parte din cultura si tradiția popoarelor din întreaga lume. Moașa acestui mileniu are în plus față de cele tradiționale o licență obținută prin parcurgerea și absolvirea unui program de învățământ universitar adecvat și acreditat. Prin urmare, ea trebuie recunoscută drept un profesionist responsabil care lucrează în parteneriat cu femeia însărcinată și în colaborare cu ceilalți profesioniști ai sănătății. Moașa poate oferi îngrijirea, asistența și consilierea necesară în timpul sarcinii, la naștere și în perioada lehuziei, atât femeii cât și nou-născutului, atunci când se derulează totul în parametri fiziologici. De asemenea, este instruită să recunoască eventualele complicații ce pot apărea atât la mamă cât și la nou-născut și cunoaște măsurile de urgență necesare ce trebuie practicate până la venirea specialiștilor avizați pentru astfel de situații.

Moașa are un rol important în promovarea sănătății, atât a femeii gravide, cât și a familiei acesteia și a întregii comunități. Ea are, de asemenea, cunoștințele necesare pentru a susține cursuri de educație pre și postnatală, îngrijire nou-născut, parenting, planning familial și de educație sexuală. Prin definiție, ea este un furnizor de sănătate cu un potențial mare, educat să lucreze în echipă, fiind astfel pe deplin capabilă să participe la planificarea și dezvoltarea politicilor de sănătate în beneficiul populației.

În opinia AMI moașele sunt importante în societate pentru că:

· ajută femeile și familiile acestora să înțeleagă importanța îngrijirii prenatale, reducând astfel costurile și îmbunătățind procesul nașterii;

· promovează înțelegerea normalității procesului de naștere, reducând astfel nevoia de medicamente și intervențiile inutile și costisitoare;

· dețin abilități de comunicare, contribuind astfel la creșterea stimei de sine a femeii și îmbunătățirea relațiilor din familie;

· promovează alăptarea, reducând astfel bolile infantile și crescând atașamentul mamă-copil;

· respectă, în tot ceea ce întreprind, demnitatea umană, valorile și credințele culturale individuale.

Profesia de moașă este autonomă și este caracterizată de către istorici ca o profesie cu un rol social important, indiferent de cultură sau timp, foarte respectată, avându-și rădăcinile încă din vremuri străvechi.

Conform ICM,  autonomia îi permite  stabilirea și controlul standardelor educației, formării și practicii moașelor astfel încât calitatea actelor medicale întreprinse de acestea să fie una la cel mai înalt nivel, bazându-se pe cercetare științifică și respectând codul etic și deontologic.

În multe țări din lume, femeile însărcinate beneficiază de îngrijirea unei moașe, existând studii ce demonstrează că în astfel de cazuri  necesitatea intervențiilor (medicație, manevre traumatizante, intervenții chirurgicale) au scăzut vertiginos. De asemenea, s-au constatat beneficii privind atașamentul mamă-copil, lactația naturală și nu în ultimul rând sănătatea psihică a celor doi și implicit a familiei întregi.

În România, această profesie este de departe ignorată, lucru care produce o insatisfacție mare în rândul moașelor care doresc cu adevărat să ofere sprijin comunității. Mai mult decât atât, această situație nu numai că este în detrimentul sănătății femeilor, dar le și privează de dreptul de a alege să nască natural cu o moașă.
În contextul de mai sus, AMI organizează acest simpozion la care vor participa moașe, medici, mămici, tătici, gravide și personalități care susțin această profesie.

Parteneri: UMF Carol Davila, Clubul Tăranului, Totul despre Mame, Radio France Internationale,

Sponsori: Vavian Pharma, Biogenis, Poartă-mă!